X-Lite configuratie     
 

Menu:

Home

Sipura configuratie

Updates

VoIP Nieuws

 

 

 

 

Budgetphone inbound (binnenkomende) gesprekken en Voipbuster outbound (uitgaande gesprekken)

Indien je op het symbool klikt naast CLEAR op het X-Lite scherm, zie je de programma instellingen.

Allereerst ga je naar System Settings en dan SIP proxy. Hier zie je een default entry en verder proxy 1 tot en met 9:

Als je vervolgens op de default proxy klikt, krijg je het volgende scherm te zien:

Bij "Display Name" kan je je naam invullen, maar hier gebeurd volgens mij verder niets mee. Bij username moet je je nummer inclusief

landcode intoetsen zoals weergegeven (de nul van 0182 (Gouda) is weggelaten en natuurlijk mijn eigen nummer ook...;-)).

Verder naar onderen scrollend heb ik alleen nog Dial-prefix: #1 gedaan, want ik wil niet default uitbellen met Budgetphone (daar heb ik Voipbuster voor), maar wel dat X-Lite Budgetphone default registreert, zodat ik bereikbaar ben.

Indien ik de Budgetphone proxy niet als default proxy zet, maar als bijvoorbeeld proxy 1 meldt de X-lite software het niet aan. En kan je dus niet gebeld worden...

Als het goed is zal X-lite nu proberen in te loggen bij Budgetphone en krijg je het onderstaande scherm:

Dan gaan we naar de proxy configuratie van Voipbuster:

Bij Display Name, Username en Authorization User vul je de naam van je Voipbuster account in en het bijbehorende password daaronder.

Zie het plaatje voor de rest van de configuratie. Verder hoeft er voor proxy 1 niets ingevuld te worden.

De network settings heb ik als volgt:

De telefonie signalering werkt op poort 5060 en de datastroom wordt gedirigeerd naar poort 8000. Ik heb expliciet het ip adres opgegeven van mijn NAT firewall en ook een stun server (zoekt uit welk extern ip adres je hebt), dit laatste hoeft mogelijk niet, maar erin zetten kan geen kwaad. voipbuster heeft zelf een stun server welke je kan gebruiken. De outbound proxy gebruik ik niet (in tegenstelling tot de "Talkin 2 ya" software instellingen). Als laatste vul je nog in de Advanced System Settings (vauit het Main Menu) in de STUN settings bij Discover local IP server: stun.voipbuster.com in.

Voor de rest zie je in het X-lite scherm G711u, ILBC en SPX greyed out (of tewel uitstaan). Ik heb wat testjes gedaan met en zonder gsm en het aanhebben staan van G711a en eventueel de GSM codec werkt in ieder geval. Indien je iets aan of uit wilt hebben, gewoon erop klikken.

 

 


View My Stats